Pizza scampi met rucolapesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizza scampi met rucolapesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pizza met een vleugje zee 

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon. Verwarm de oven voor op 250°C.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan. Pel de knoflook en halveer, laat ‘m even sudderen in de olie. Voeg de tomatenpulp toe. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout en breng verder op smaak met suiker. Laat zo’n 10 tot 15 minuten sudderen.

  3. 3

    Maak de pesto. Rooster de pijnboompitten. Mix ze samen met de parmezaan, rucola en olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de ui in fijne ringen. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus. Beleg met de uiringen, de ham en de scampi’s. Schuif de pizza 10 minuten in de warme oven. Haal ‘m eruit, verbrokkel er de feta over. Werk af met blaadjes oregano en een lepel rucolapesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon. Verwarm de oven voor op 250°C.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan. Pel de knoflook en halveer, laat ‘m even sudderen in de olie. Voeg de tomatenpulp toe. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout en breng verder op smaak met suiker. Laat zo’n 10 tot 15 minuten sudderen.

  3. 3

    Maak de pesto. Rooster de pijnboompitten. Mix ze samen met de parmezaan, rucola en olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de ui in fijne ringen. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus. Beleg met de uiringen, de ham en de scampi’s. Schuif de pizza 10 minuten in de warme oven. Haal ‘m eruit, verbrokkel er de feta over. Werk af met blaadjes oregano en een lepel rucolapesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.