Recept

Kriekentaart met hartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze taart win je zeker en vast het hart van je geliefde. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de boter in blokjes en zet ze nog even in de koelkast. Meng de bloem met de suiker en het zout in de kom van de keukenrobot. Voeg dan de boter toe en kneed voorzichtig met de kneedhaak. Voeg dan beetje bij beetje 240 ml ijswater toe, tot je een samenhangend deeg krijgt. Bol het deeg op, verpak in vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Meng de mascarpone met het ei, de poedersuiker en vanille-essence. Warm de kersen op in het sap, voeg suiker toe. Los de maiszetmeel op in 2 eetlepels water en roer door de warme krieken tot de saus mooi gedikt is.

  3. 3

    Verdeel de bol deeg in 2 helften en rol ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een cirkel van 0,5 cm dik. Leg een van de twee cirkels voorzichtig in een taartvorm. Lepel de mascarponecrème erover maar blijf 3 cm van de rand.

  4. 4

    Verdeel de kersen over de mascarponecrème. Haal met een uitsteekvorm hartjes uit de helft van de andere cirkel. Leg de deeglap voorzichtig over de taart, druk de zijkanten goed aan. Leg de uitgestoken hartjes op de andere helft. Bak de taart 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kriekentaart met hartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!