Recept

Pistache-ijs


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk ijsje dat je zelf maakt zonder ijsmachine. 

bereiding
  1. 1

    Snij het vanillestokje open in de lengte, schraap de zaadjes eruit en roer die samen met het stokje door de room. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Neem van het vuur.

  2. 2

    Klop de eidooiers met de suiker tot crème in een kom. Roer de hete, maar niet meer kokende melk in een dunne straal door de eiercrème. Giet alles weer in de pot en vis het vanillestokje eruit.

  3. 3

    Voeg de pistachepasta toe en verwarm al roerend met een houten spatel op een klein vuur tot de crème begint te binden. De crème mag in geen geval koken.


  4. 4

    Laat de pot met pistachecrème afkoelen in ijswater en roer af en toe. Laat de koude crème bevriezen in een ijsmachine volgens de aanwijzingen in de handleiding.

  5. 5

    Maak met een ijsschepper bolletjes en leg ze in kommetjes. Werk af met pistachenootjes en rozenblaadjes.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pistache-ijs


Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!