Salade van groene asperges, edamamebonen en gegrilde witte pens
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van groene asperges, edamamebonen en gegrilde witte pens

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere zomerse salade. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de asperges in grote stukken, breek het houtachtige uiteinde af. Kook ze met de edamamebonen beetgaar in gezouten water. Giet af en doe in een kom.

  2. 2

    Maak de dressing en meng deze met de asperges en de boontjes. Kruid extra met peper en zout.

  3. 3

    Wrijf de sneetjes zuurdesembrood in met olijfolie, leg op een bakplaat en bak ze in 10 minuten krokant in de oven.

  4. 4

    Meng de sojasaus met 3 eetlepels olijfolie. Snij de witte pens overlangs door en wrijf in met de sojaolie. Gril ze kort in de pan, kruid met peper.

  5. 5

    Meng de asperges met de waterkers en leg op een bord. Beleg met stukjes gegrilde witte pens.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de asperges in grote stukken, breek het houtachtige uiteinde af. Kook ze met de edamamebonen beetgaar in gezouten water. Giet af en doe in een kom.

  2. 2

    Maak de dressing en meng deze met de asperges en de boontjes. Kruid extra met peper en zout.

  3. 3

    Wrijf de sneetjes zuurdesembrood in met olijfolie, leg op een bakplaat en bak ze in 10 minuten krokant in de oven.

  4. 4

    Meng de sojasaus met 3 eetlepels olijfolie. Snij de witte pens overlangs door en wrijf in met de sojaolie. Gril ze kort in de pan, kruid met peper.

  5. 5

    Meng de asperges met de waterkers en leg op een bord. Beleg met stukjes gegrilde witte pens.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.