Recept

Witloofrolletjes met paksoi en courgettepasta

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Verrassende winterkost met witloof. 

bereiding
 1. 1

  Spoel de courgettes en snij ze met de mandoline in lange dunne spaghetti-slierten. Blancheer ze zo’n 30 seconden in kokend gezouten water en laat goed uitlekken. Kruid met peper en zout.

 2. 2

  Snij de kern uit elke stronk en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Smelt een lepel boter in een diepe pan en laat de stronkjes witloof kleuren. Kruid met peper en zout en giet er een scheutje water bij. Stoof het witloof 20 minuten met het deksel op de pan. Haal de stronkjes uit de pan.

 3. 3

  Bak de panko in wat boter krokant en bruin. Rasp de Parmezaanse kaas.

 4. 4

  Breng 1 liter water aan de kook samen met 100 g boter en draai het vuur lager. Blancheer de paksoi-bladeren kort en laat goed uitlekken.

 5. 5

  Rol elk stronkje witloof in een blad paksoi, schik op een schaal en bestrooi rijkelijk met de krokante panko en de Parmezaanse kaas.

 6. 6

  Laat de boter smelten en meng het citroensap erdoor. Overgiet de courgettepasta met de hete citroenbotersaus. Werk af met enkele plukjes bladpeterselie. Serveer de courgettepasta bij de witloofrolletjes in paksoi. Werk eventueel af met enkele plakjes gebakken citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofrolletjes met paksoi en courgettepasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!