Recept

Moussaka van zoete aardappel, kikkererwten en courgette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegetarische moussaka vol groenten.

bereiding
  1. 1

    Snij de courgette overlangs in dunne plakken en gril langs beide kanten in wat olijfolie. Schil de zoete aardappelen en snij eveneens met de mandoline in flinterdunne plakken.

  2. 2

    Start nu met het bereiden van de kikkererwten-tomatensaus. Zet een pan op het vuur met wat olie en bak de ui en de knoflook glazig. Lepel de tomatenpuree erbij en roer goed. Voeg nu de kikkererwten, de zongedroogde tomaatjes en de gepelde tomaten toe, samen met het kaneelstokje, de oregano en de komijn. Breng aan de kook en draai het vuur hoger. Leg het deksel op de pot en laat sudderen tot de saus is ingedikt.

  3. 3

    Bereid ondertussen de bechamelsaus. Laat hiervoor de boter smelten in een steelpannetje. Stort de bloem erbij en roer goed. Giet dan de melk erbij en klop stevig tot je een mooie dikkere gladde saus krijgt. Roer de helft van de gemalen kaas eronder.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaaltje in met olijfolie en schik 1/3 van de courgetteplakjes op de bodem. Leg daarop de helft van de plakjes zoete aardappel en schep er daarna de helft van de kikkererwten-tomatensaus over. Herhaal nogmaals en eindig met een laagje courgetteplakjes. Giet er de bechamelsaus over en bestrooi met de resterende gemalen kaas. Bak de schotel in de hete oven gedurende 35 à 40 minuten tot de plakjes zoete aardappel gaar zijn.

  5. 5

    Haal uit de oven en laat nog zo’n 30 minuten afkoelen alvorens je opdient. Werk af met enkele takjes oregano.

  6. 6

    Roer de wittewijnazijn en de olijfolie door mekaar en hussel de spinazie eronder. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de spinazie bij de moussaka.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moussaka van zoete aardappel, kikkererwten en courgette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!