Recept

Pho met gepocheerd ei en lentegroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Groenten van bij ons met een verrassende oosterse twist. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de kokosolie in een pan, voeg de knoflook, ui en gember toe. Laat het geheel op een laag vuur glazig worden en de smaken afgeven aan de olie.

  2. 2

    Voeg de beukenzwam en prei toe en bak ze enkele minuten kort aan. Voeg vervolgens de bouillon, de tamari, de steranijs en het kaneelstokje toe en laat een tiental minuten op laag vuur sudderen.

  3. 3

    Schil de wortelen en snij de paksoi in stukken. Voeg de wortelen en paksoi toe aan de bouillon, laat 7 minuten garen. Doe er helemaal aan het eind de erwtjes bij.

  4. 4

    Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de eieren. Voeg een royale scheut azijn toe aan het kokende water. Zet het vuur wat zachter en roer erin met een lepel zodat er een draaikolk ontstaat. Breek de eieren één voor één in het midden van de pot. Na 2 minuten is het ei gaar en kun je de volgende pocheren. Haal ze voorzichtig uit het water met een schuimspaan.

  5. 5

    Schenk de pho uit in voorverwarmde kommen, schep er telkens een gepocheerd ei bovenop en bestrooi de soep met chilivlokken en daikon cress.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pho met gepocheerd ei en lentegroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!