Dominocake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Dominocake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fleurige dominocake!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en laat afkoelen. Klop de agavesiroop met de boter en het amandelextract in de keukenrobot tot een witte crème.

  2. 2

    Voeg de yoghurt toe aan het botermengsel en spatel er de bloem, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat onder. Als het beslag te dik is, kun je nog amandelmelk toevoegen.

  3. 3

    Verdeel het beslag in 3 gelijke delen. Kleur 1/3 met rode kleurstof, 1/3 met gesmolten chocolade en laat 1/3 zo. Stort het beslag in drie rechthoekige vormen van 20 cm en bak 25 à 30 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Snij elke cake in lange staafjes en leg ze afwisselend per kleur op een taarthouder. Of gebruik een van de cakevormen met een laagje vershoudfolie. Gebruik de frambozenconfituur om de lagen aan elkaar te kleven. Laat even opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm de kokosmelk met de -olie au bain-marie en smelt er de chocolade in. Laat even afkoelen. Bestrijk de cake met de choco- ladesaus en zet nog 15 minuten in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en laat afkoelen. Klop de agavesiroop met de boter en het amandelextract in de keukenrobot tot een witte crème.

  2. 2

    Voeg de yoghurt toe aan het botermengsel en spatel er de bloem, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat onder. Als het beslag te dik is, kun je nog amandelmelk toevoegen.

  3. 3

    Verdeel het beslag in 3 gelijke delen. Kleur 1/3 met rode kleurstof, 1/3 met gesmolten chocolade en laat 1/3 zo. Stort het beslag in drie rechthoekige vormen van 20 cm en bak 25 à 30 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Snij elke cake in lange staafjes en leg ze afwisselend per kleur op een taarthouder. Of gebruik een van de cakevormen met een laagje vershoudfolie. Gebruik de frambozenconfituur om de lagen aan elkaar te kleven. Laat even opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm de kokosmelk met de -olie au bain-marie en smelt er de chocolade in. Laat even afkoelen. Bestrijk de cake met de choco- ladesaus en zet nog 15 minuten in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.