Recept

Lamsbout met gevulde butternutpompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker met een minder klassiek garnituur.

bereiding
  1. 1

    Doe de specerijen voor de marinade in een pan en rooster enkele minuten. Stamp fijn in een vijzel. Doe samen met de honing, 4 el olijfolie, 1 kaneelstok en 6 gepelde teentjes look in een zak met de lamsbout. Masseer de lamsbout goed in met de marinade en leg 1 nacht in de koelkast. Neem de bout 1 uur voor je hem in de oven schuift uit de koelkast. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel de rode uien en snij in maantjes, snij ook de mandarijnen met pel in maantjes. Leg de lamsbout samen met de rode uien en mandarijnen en marinade in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak de lamsbout verder gedurende 30 à 40 minuten of tot de kerntemperatuur 60°C is. 

  3. 3

    3 Halveer intussen de butternutpompoen overlangs, maak schoon. Leg de pompoen met de opengesneden kant naar beneden op bakpapier op een bakplaat. Zet 40 minuten in de oven bij de lamsbout. 

  4. 4

    Kook de rijst samen met de garam massala volgens de instructies op de verpakking. Meng er de dadels, noten, peterselie en een beetje verse tijm onder.

  5. 5

    Haal de lamsbout uit de oven en laat nog 10 minuutjes rusten onder aluminiumfolie. Vul de butternutpompoen met de rijst en werk af met de feta. Serveer bij de lamsbout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbout met gevulde butternutpompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!