• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boulettes liégeoises

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Was de aardappelen maar schil ze niet. Kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Meng ondertussen het gehakt met de sjalot en peterselie en rol 4 gehaktballen. Kleur de ballen even aan in een pan met een klont boter en zet ze daarna 20 minuten in de oven. 

  3. 3

    Maak de saus: stoof de sjalotten in het aanbaksel van de gehaktballen. Bak deze kort en schenk er na een paar minuten een flinke scheut natuurazijn in. Voeg het trappistenbier en de rundsfond toe en laat het inkoken met de tijm, jeneverbessen, de kruidnagel, de marjolein.
    Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
     

  4. 4

    Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en schil je ze terwijl ze nog warm zijn. Gebruik een vork om de aardappel op te prikken zodat je ze makkelijk kan schillen zonder je te verbranden. 

  5. 5

    Verwarm de melk samen met de boter. Voeg de aardappelen toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Pureer de aardappelen en roer alles goed door elkaar. 

  6. 6

    Werk de saus af: schep de Luikse siroop in de saus en laat ze zachtjes aan de kook komen. Voeg daarna de rozijnen toe. Haal de gehaktballen uit de oven en laat ze nog even mee sudderen in de saus. 

  7. 7

    Leg een schep puree op het bord, leg de gehaktbal erbovenop en overgiet met de saus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Was de aardappelen maar schil ze niet. Kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Meng ondertussen het gehakt met de sjalot en peterselie en rol 4 gehaktballen. Kleur de ballen even aan in een pan met een klont boter en zet ze daarna 20 minuten in de oven. 

  3. 3

    Maak de saus: stoof de sjalotten in het aanbaksel van de gehaktballen. Bak deze kort en schenk er na een paar minuten een flinke scheut natuurazijn in. Voeg het trappistenbier en de rundsfond toe en laat het inkoken met de tijm, jeneverbessen, de kruidnagel, de marjolein.
    Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
     

  4. 4

    Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en schil je ze terwijl ze nog warm zijn. Gebruik een vork om de aardappel op te prikken zodat je ze makkelijk kan schillen zonder je te verbranden. 

  5. 5

    Verwarm de melk samen met de boter. Voeg de aardappelen toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Pureer de aardappelen en roer alles goed door elkaar. 

  6. 6

    Werk de saus af: schep de Luikse siroop in de saus en laat ze zachtjes aan de kook komen. Voeg daarna de rozijnen toe. Haal de gehaktballen uit de oven en laat ze nog even mee sudderen in de saus. 

  7. 7

    Leg een schep puree op het bord, leg de gehaktbal erbovenop en overgiet met de saus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.