Recept

Salade met rode bietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk smaakvolle vegan salade

bereiding
  1. 1

    Kook 4 minibietjes gaar in 20 minuten. Giet af, laat afkoelen en snij doormidden. Snij de 2 andere rode bietjes met een mandoline in flinterdunne plakjes.  

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de ahornsiroop, de sjalot, de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Maak een salade van de gemengde sla, de gekookte bietjes en de rauwe bietjes en besprenkel met de vinaigrette.

    Tip: Vind je geen wittewijnazijn met steranijs? Je maakt het makkelijk zelf door enkele dagen vooraf 1 of 2 stukjes steranijs bij de azijn te doen en zo te laten trekken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met rode bietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!