Recept

Chocoladepotjes met pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de melk in een pannetje. Schraap het merg uit het vanillestokje, voeg het merg samen met het stokje toe aan de melk en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat enkele minuten trekken. 

  2. 2

    Hak de chocolade fijn. Klop het ei en de dooiers los met de suiker. Doe de room erbij en meng goed. 

  3. 3

    Haal de pan met de melk van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Roer om. Giet al kloppend de hete melk op het eimengsel en klop verder tot alles goed gemengd is. Doe het mengsel weer in de pan en laat op een zacht vuur al roerend indikken. 

  4. 4

    Vul de ovenschaaltjes met het chocolademengsel en zet ze in een diepe braadslee. Giet er kokend water rond tot op 2 cm van de rand van de schaaltjes. Bak de puddinkjes 50 minuten au bain-marie in de oven en laat ze volledig afkoelen. Werk af met chocoladeschilfers en wat gehakte pistachenoten. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladepotjes met pistaches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!