Recept

Tian van aardappelen met kalfsgebraad

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Serveer bij je kalfsgebraadje eens zo'n heerlijke aardappelschotel. Succes verzekerd!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Pel de rode uien. Spoel de aardappelen en de zoete aardappelen grondig. Snij ze met een mandoline in flinterdunne schijfjes van 1 à 1,5 mm dik. Schik ze in de ovenschaal. Kruid met peper en zout en enkel plukjes tijm. Pel de knoflook, snipper fijn en strooi over de aardappelen. Hou apart. Sprenkel er wat olijfolie over.Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Pel de rode uien. Spoel de aardappelen en de zoete aardappelen grondig. Snij ze met een mandoline in flinterdunne schijfjes van 1 à 1,5 mm dik. Schik ze in de ovenschaal. Kruid met peper en zout en enkel plukjes tijm. Pel de knoflook, snipper fijn en strooi over de aardappelen. Hou apart. Sprenkel er wat olijfolie over.

 2. 2

  Pel de sjalotten en snij in partjes. Bak ze glazig in de boter en blus met gevogeltebouillon.

 3. 3

  Kruid het kalfsgebraad met peper en zout. Bak in boter met olijfolie op een hoog vuur rondom goudbruin; reken 3 minuten per kant. Leg het gebraad in een ovenschaal.

 4. 4

  Giet het bakvet uit de pan en bak het spek er onmiddellijk in. Haal het spek uit de pan en giet het bakvet weer weg. Blus de pan met witte wijn, kook de braadsappen los en giet bij de kalfsfond.

 5. 5

  Schik het gebakken spek en de sjalotjes naast het gebraad en giet de fond erover. Verdeel er enkele takjes rozemarijn, salie en tijm over en kruid met peper en zout.

 6. 6

  Zet de aardappelschotel in de oven en laat 10 minuten garen. Zet dan de schotel met het vlees erbij en laat het vlees en de aardappeltjes nog zo’n 30 minuten gaar worden. Haal het vlees uit de oven en laat nog 10 minuten rusten. Serveer de aardappelschotel met het kalfsgebraad en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tian van aardappelen met kalfsgebraad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!