Recept

Amarena-ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Homemade ijs met kersen: meer zomer wordt het niet!

bereiding
  1. 1

    Snij de vanillestokjes open, en schraap het merg er uit. Verwarm de room met het vanillemerg en de vanillestokjes in een ruime pan. Laat de room zo'n 10 minuutjes trekken.

  2. 2

    Klop de eidooiers los met de suiker. Schenk de room door een fijne zeef en doe terug in de pan. Voeg al kloppend het dooiermengsel toe aan de room. Verwarm het geheel al roerend tot een temperatuur van ca. 80°C. Neem het van het vuur en laat afkoelen. Laat het mengsel afgedekt in de koelkast helemaal afkoelen.

  3. 3

    Giet de custard in een ijsmachine en draai er een smeuïg ijs van. Halveer de amarenakersen en laat uitlekken. Bewaar de siroop.

  4. 4

    Voeg de kersen toe aan het ijs als het klaar is, en draai vervolgens kort verder. Bewaar het ijs in een afgesloten bak in de vriezer. Haal het ijs ca. 10 minuten voor gebruik uit de vriezer. Serveer met de overige siroop.

  5. 5

    Heb je geen ijsmachine? Zet het mengsel dan in een kom in de vriezer en roer het ieder half uur goed .

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amarena-ijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!