• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gin tonic met gegrilde citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm een grillpan ( of gebruik de barbecue ) . Snij de citroen in partjes en gril tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Zet opzij om af te koelen.

  2. 2

    Doe de rozemarijn, de koriander, en de gin in een karaf. Gebruik een houten lepel of stamper om lichtjes te kneuzen, zodat de smaken vrijkomen.

  3. 3

    Maak zelf leuke ijsblokjes door een ijsblokhoudertje te vullen met bloemen ( bijvoorbeeld viooltjes, komkommerkruid, madeliefjes) , of verse kruiden ( zoals tijm, rozemarijn, citroenmelisse ). Vul vervolgens op met water en laat minstens 3 uur invriezen.

  4. 4

    Giet de tonic erbij. Doe de ijsblokjes, het gegrild citroenpartje en de peperbollen in de glazen, en giet de gin erover. Werk af met takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm een grillpan ( of gebruik de barbecue ) . Snij de citroen in partjes en gril tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Zet opzij om af te koelen.

  2. 2

    Doe de rozemarijn, de koriander, en de gin in een karaf. Gebruik een houten lepel of stamper om lichtjes te kneuzen, zodat de smaken vrijkomen.

  3. 3

    Maak zelf leuke ijsblokjes door een ijsblokhoudertje te vullen met bloemen ( bijvoorbeeld viooltjes, komkommerkruid, madeliefjes) , of verse kruiden ( zoals tijm, rozemarijn, citroenmelisse ). Vul vervolgens op met water en laat minstens 3 uur invriezen.

  4. 4

    Giet de tonic erbij. Doe de ijsblokjes, het gegrild citroenpartje en de peperbollen in de glazen, en giet de gin erover. Werk af met takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.