Bladerdeeg met jonge bietjes, feta, tijm en lamsgehakt

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Doe het korianderzaad en komijn erbij en verhit ze tot ze beginnen poffen. Doe ze in en vijzel en wrijf ze samen met de knoflook fijn.

  2. Verwarm 3 el olijfolie in een pan. Snij de ui fijn en stoof glazig. Voeg het lamsgehakt toe en bak rul. Kruid met peper en zout en de oregano.

  3. Rol het deeg uit en snij het in een rechthoek. Leg het op bakpapier op een bakplaat en duw de randen een beetje op. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Meng intussen de harissa met azijn en de rest van de olijfolie tot een pittige dressing. 

  5. Verdeel het lamsgehakt over het deeg. Snij de bietjes in dunne plakjes en vermeng ze met het korianderkomijnmengsel. Schik ze op het lamsgehakt.

  6. Strooi er tenslotte feta en maanzaad overheen en zet nog 15 à 20 minuten in de oven tot het deeg krokant is.

  7. Haal de taart uit de oven en dresseer met de pittige dressing. Werk ze af met enkele plukjes gewassen tuinkers.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Griekse pasta met feta

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Quiche met geroosterde groenten, feta en olijven

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Bagel op z'n Grieks