Vanilleroom met bessensaus (5 SmartPoints p.p.)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vanilleroom met bessensaus (5 SmartPoints p.p.)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Breng ¼ van het vanillemerg met de bramen, blauwe bessen en 15 gram suiker aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes koken en laat afkoelen. 

  2. 2

    Klop de melk met het maïzena, de rest van de suiker en het ei in een pan. Roer de rest van het vanillemerg erdoor en breng al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat de room iets afkoelen. 

  3. 3

    Verkruimel de lange vingers en verdeel over vier glazen. Schep de vanilleroom afgewisseld met het fruitmengsel in de glazen en zet ca. 2 uur in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Breng ¼ van het vanillemerg met de bramen, blauwe bessen en 15 gram suiker aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes koken en laat afkoelen. 

  2. 2

    Klop de melk met het maïzena, de rest van de suiker en het ei in een pan. Roer de rest van het vanillemerg erdoor en breng al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat de room iets afkoelen. 

  3. 3

    Verkruimel de lange vingers en verdeel over vier glazen. Schep de vanilleroom afgewisseld met het fruitmengsel in de glazen en zet ca. 2 uur in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.