Recept

Lentegroententaart in kruidendeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegetarische quiche boordevol lentegroenten. Ook lekker voor je paasbrunch.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Doe 250 g bloem in een keukenrobot met boter, de tijmblaadjes, de zaadjes, een snuifje zout en peper. Meng tot een korrelig deeg. Doe er het ei, 4 el water en de rest van de boter bij. Mix het deeg, maak er een bol van en zet even koel weg.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Beboter een quichevorm en bestuif met bloem. Doe het uitgerolde deeg in de vorm. Leg er een vel bakpapier op en leg hierop een blinde vulling. Bak het deeg 15 minuten blind voor in de oven. Verwijder de vulling. 

  3. 3

    Meng voor de vulling de eieren met de room, de geraspte parmezaan, peper en zout en het anijspoeder. Blancheer de peultjes, erwtjes en asperges elk apart in lichtgezouten water. Snij de asperges in stukken. Maak de venkel schoon en snij in fijne plakken. 

  4. 4

    Vul de bodem met de peultjes en erwtjes. Leg de venkel op de groenten. Strooi er de kruiden over. Giet het eiermengsel erover en werk af met de feta. Bak nog 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak het slaatje. Spoel de radijzen en znij ze in plakjes. Spoel de bloedzuring en de scheutjes. Meng de radijzen met de asperges, de bloedzuringblaadjes en de scheutjes. Maak een vinaigrette met de olie, azijn, dragon, peper en zout en sprenkel over de salade. Serveer de groententaart met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentegroententaart in kruidendeeg

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!