Recept

Parmentier van zoete aardappel en kippengehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Pel en snipper 1 ui. Kook de aardappelen samen met de gesnipperde ui en het laurierblaadje 20 minuten in lichtgezouten water. Giet af, zeef en pureer. Breng op smaak met gember, kaneel en nootmuskaat.

  2. 2

    Schil de helft van de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de overige ui en stoof glazig in boter. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de pompoenblokjes en wat komijn toe en bak even mee. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

  3. 3

    Snij de rest van de pompoen mét schil in dunne plakjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met komijn, chilivlokken en zeezout. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven. 

  4. 4

    Spoel de spinazie. Verdeel het gehakt op de bodem van een ovenschaal, bedek met een laag zoete aardappelpuree, verdeel er de spinazie en dragon over en dek af met de geroosterde pompoenplakjes. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

    Tips:  

    1. Lekker met een frisse salade van spinazie en dille.
    2. Ook lekker met lamsgehakt. Voeg dan een snuifje kaneel toe voor extra smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parmentier van zoete aardappel en kippengehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!