Gratin van selder met ham

Zo maak je ‘t
  1. Verwijder de grote buitenste bladeren van de selder (kan je bewaren om bouillon of soep van te maken). Wassen spoelende seldertakken onder stromend water. Kook de seldertakken 30 tot 40 minuten in licht gezouten water of bouillon, laat daarna uitlekken. Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem, voeg er de bloem bij en stoof de roux enkele minuten onder voortdurend roeren.

  2. Voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je blijft roeren, en laat de bechamelsaus 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid de saus met peper, zout, citroensap en nootmuskaat.

  3.  Rol de seldertakken in de sneetjes ham, leg ze naast elkaar in een schotel. Bestrooi met kaas en gratineer ongeveer 15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.

  4. Deze week in promo: Beenhesp Kwaliteitsketen Carrefour.

    Carrefour market

    Ontdek Elke dag 1 recept van Carrefour market: schrijf je in op de newsletter om elke week nieuwe recepten te ontvangen!

     

    Carrefour market

    Advertisement

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gratin van lamsgehakt

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Ham-perensalade met mosterddressing

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Erwtensoep met gerookte ham

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Knolseldersalade met bresaola en mosterd

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Aspergegratin met ham