Recept van Pascale Naessens: Groenten uit de oven met feta

Zo maak je ‘t
  1. Snij eerst alle groenten fijn. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Denk eraan om het vocht van de tomaten door een zeef te duwen en te bewaren. 

  2. Snij de rode ui in fijne ringen. Ook de olijven snij je in ringetjes. Doe de tomaten, olijven en de ui in een vuurvaste kom en voeg er de geperste look, het citroensap, tomatensap en een scheut olie aan toe. Bestrooi rijkelijk met oregano, een beetje peper en weinig zout (feta is al vrij zout). Meng alles goed en zet 10 minuten (zonder deksel) in warme oven op 180°C. 

  3. Intussen knip je 2 grote vellen bakpapier af, leg in het midden een blokje feta van 100 gram en verdeel het halfgare groentemengsel erover. Vouw het bakpapier goed dicht en zet nog eens 10 minuten in de oven. 

  4. Leg het pakje op een bord. Je zult zien dat het grootste deel van de feta gesmolten is over de groenten. 

    Tip: Hoe verser en vochtiger de feta, hoe beter die zal smelten.