Recept

Aardappelgratin met cornflake-kaaskorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een verrassend krokant korstje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snij in ringen. Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Pel de knoflook.

  2. 2

    Smelt de boter in een pan en fruit de ui glazig. Beboter een ovenschaal, wrijf in met knoflook, leg er eerst een laag aardappelschijfjes, dan de ui en de ansjovis in. Eindig met een laag aardappel. Meng de room met de melk, kruid met tijm en peper en giet dit over de aardappelen. 

  3. 3

    Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie. Gaar 40 minuten in de oven. 

  4. 4

    Meng in een kom de tijmblaadjes, de kaas, de cornflakes en gesmolten boter. Haal de folie van de gratin, die het kaas-cornflakesmengsel erover en laat nog 10 à 15 minuten garen tot de gratin een mooie gouden korst heeft. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelgratin met cornflake-kaaskorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!