Recept

Recept van Pascale Naessens: venusschelpen in een soepje van sojasaus, gember en knoflook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijke soepje van Pascale Naessens misstaat niet op je kerstmenu!

bereiding
  1. 1

    Spoel de venusschelpen grondig. Zet ze weg in de koelkast. Snij de knoflook in dunne plakjes en hak 1 centimeter ongeschilde gember in fijne stukjes. 

  2. 2

    Hak de lente-uitjes fijn, doe ze in een kommetje, dek af met plasticfolie en zet weg in de koelkast. 

  3. 3

    Giet in een pannetje één derde sojasaus en twee derde water (zodat de schelpen bijna onderstaan) en zet op het vuur. Doe er de plakjes knoflook, de gehakte gember en het limoensap bij. Kruid stevig met peper. 

  4. 4

    Als het vocht kookt, mogen de venusschelpen er meteen bij. Kook een 5-tal minuten of tot alle venusschelpen opengegaan zijn. 

  5. 5

    Verdeel over diepe schaaltjes en strooi er de lente-uitjes over. Serveer onmiddelijk. Vergeet er geen lepel bij te leggen, ook het soepje is overheerlijk. 

    Tip: Venusschelpen leven ingegraven in het zand. Het is dus belangrijk dat je ze goed spoelt. Leg ze in koud water tot ze opengaan, spoel en ververs het water een paar keer. 

    Gebruik ook geen zout in het soepje. De sojasaus zorgt voor de nodige pit. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Recept van Pascale Naessens: venusschelpen in een soepje van sojasaus, gember en knoflook

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!