Gesloten appelvlaai
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gesloten appelvlaai

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze taart won Edward Libelle Lekker's Oogappelbak 2016!

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in de melk. Meng de andere ingrediënten voor het deeg, voeg de gist toe en kneed glad. Bol op en laat 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in 2 gelijke bolletjes.

  2. 2

    Rol 1 bolletje uit in een beboterde en bebloemde taartvorm en laat opnieuw 20 minuten rusten. Rol met een deegrol het overtollige deeg eraf. Bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de pudding volgens de instructies op de verpakking. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Vul de taart met een laagje pudding en een laagje appelmoes. Bestrooi met de appel stukjes en kaneel. Doe er eventueel walnoten en rozijnen bij.

  4. 4

    Rol het tweede bolletje deeg uit en snij het in, leg het mee op de taartvorm en duw de randen aan, rol het overtollige deeg eraf. Bestrijk met losgeklopt eigeel en bestrooi met grove suiker. Bak 45 minuten in de oven.

  5. 5

    Serveer de taart lauw met een bolletje ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in de melk. Meng de andere ingrediënten voor het deeg, voeg de gist toe en kneed glad. Bol op en laat 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in 2 gelijke bolletjes.

  2. 2

    Rol 1 bolletje uit in een beboterde en bebloemde taartvorm en laat opnieuw 20 minuten rusten. Rol met een deegrol het overtollige deeg eraf. Bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de pudding volgens de instructies op de verpakking. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Vul de taart met een laagje pudding en een laagje appelmoes. Bestrooi met de appel stukjes en kaneel. Doe er eventueel walnoten en rozijnen bij.

  4. 4

    Rol het tweede bolletje deeg uit en snij het in, leg het mee op de taartvorm en duw de randen aan, rol het overtollige deeg eraf. Bestrijk met losgeklopt eigeel en bestrooi met grove suiker. Bak 45 minuten in de oven.

  5. 5

    Serveer de taart lauw met een bolletje ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.