Koude komkommersoep met munt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Koude komkommersoep met munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommertjes, snij een paar dunne plakjes voor de garnering en hou die apart. Snij de rest van de komkommers in blokjes.

  2. 2

    Pel de knoflook. Spoel de munt en hou enkele blaadjes apart. Doe de resterende munt in een blender. Voeg de komkommer, knoflook, het citroensap, de karnemelk en 2 eetlepels olie toe en mix alles fijn. Voeg eventueel wat koud water toe om de gewenste consistentie te verkrijgen. Breng op smaak met zout en peper en zet minstens 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Breng vervolgens opnieuw op smaak met peper en zout en verdeel de soep over kopjes of glazen. Werk af met plakjes komkommer en wat munt, maal er wat peper over, besprenkel met de resterende olie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommertjes, snij een paar dunne plakjes voor de garnering en hou die apart. Snij de rest van de komkommers in blokjes.

  2. 2

    Pel de knoflook. Spoel de munt en hou enkele blaadjes apart. Doe de resterende munt in een blender. Voeg de komkommer, knoflook, het citroensap, de karnemelk en 2 eetlepels olie toe en mix alles fijn. Voeg eventueel wat koud water toe om de gewenste consistentie te verkrijgen. Breng op smaak met zout en peper en zet minstens 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Breng vervolgens opnieuw op smaak met peper en zout en verdeel de soep over kopjes of glazen. Werk af met plakjes komkommer en wat munt, maal er wat peper over, besprenkel met de resterende olie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.