Eend met gedroogde vruchten-saffraanrijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eend met gedroogde vruchten-saffraanrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor eend met gedroogde vruchten-saffraanrijst is perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst en laat uitlekken in een zeef. Verhit telkens 1 el olijfolie in 2 verschillende pannen en fruit in elke pan de helft van de uisnippers glazig. Verdeel de rijst over beide pannen en roerbak 2 minuten. Doe in elke pan de helft van de gedroogde vruchten en specerijen, overgiet met de helft van de bouillon en doe in de ene pan ook de saffraandraadjes. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 minuten onder deksel sudderen. Zet het vuur uit en laat nog 15 minuten onder deksel rusten.

  2. 2

    Bak de eendenfilets 3 minuten op de velkant, keer ze om en bak nog eens 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten. Giet het overtollige vet uit de pan weg en blus met kippenbouillon. Laat even inkoken voor een sappige jus.

  3. 3

    Roer de beide rijstmixen met een vork los en meng er de dille en pistaches door. Snij het vlees in dikke plakjes en serveer deze met de gemengde rijst. Werk af met toefjes chutney, wat saus en een paar blaadjes postelein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst en laat uitlekken in een zeef. Verhit telkens 1 el olijfolie in 2 verschillende pannen en fruit in elke pan de helft van de uisnippers glazig. Verdeel de rijst over beide pannen en roerbak 2 minuten. Doe in elke pan de helft van de gedroogde vruchten en specerijen, overgiet met de helft van de bouillon en doe in de ene pan ook de saffraandraadjes. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 minuten onder deksel sudderen. Zet het vuur uit en laat nog 15 minuten onder deksel rusten.

  2. 2

    Bak de eendenfilets 3 minuten op de velkant, keer ze om en bak nog eens 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten. Giet het overtollige vet uit de pan weg en blus met kippenbouillon. Laat even inkoken voor een sappige jus.

  3. 3

    Roer de beide rijstmixen met een vork los en meng er de dille en pistaches door. Snij het vlees in dikke plakjes en serveer deze met de gemengde rijst. Werk af met toefjes chutney, wat saus en een paar blaadjes postelein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.