Recept

Appelflan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk appelgebak uit de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis.

  3. 3

    Bak ze in de hete boter in een paar minuten goudbruin.

    Strooi er 30 g suiker bij en laat lichtjes karamelliseren.

    Blus met de calvados en laat de alcohol verdampen.

  4. 4

    Klop de eieren en de extra dooiers los met de rest van de suiker en de room.

  5. 5

    Vul een beboterde cakevorm met laagjes brioche en appels.

    Schenk er het eimengsel bij.

  6. 6

    Zet de vorm 45 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van een op 180 °C voorverwarmde oven.

    Laat goed afkoelen voor u de flan uit de vorm haalt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelflan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!