Appel-venkelspritzer
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appel-venkelspritzer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kneus het venkelzaad in een vijzel. Zet een kookpot op het vuur met 100 milliliter water, de suiker en het venkelzaad.

  2. 2

    Breng aan de kook en laat koken tot de suiker volledig gesmolten is. Haal van het vuur en laat afkoelen. Giet door een fijne zeef. Spoel de appel en snij hem in flinterdunne schijfjes. Spoel de venkelstengels.

  3. 3

    Doe een scheutje van de venkelsiroop in een glas. Leng aan met één deel appelsap, twee delen spuitwater en enkele ijsblokjes. Werk af met citroensap, een venkelstengel en enkele schijfjes appel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kneus het venkelzaad in een vijzel. Zet een kookpot op het vuur met 100 milliliter water, de suiker en het venkelzaad.

  2. 2

    Breng aan de kook en laat koken tot de suiker volledig gesmolten is. Haal van het vuur en laat afkoelen. Giet door een fijne zeef. Spoel de appel en snij hem in flinterdunne schijfjes. Spoel de venkelstengels.

  3. 3

    Doe een scheutje van de venkelsiroop in een glas. Leng aan met één deel appelsap, twee delen spuitwater en enkele ijsblokjes. Werk af met citroensap, een venkelstengel en enkele schijfjes appel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.