Recept

Mosselen op Provençaalse wijze

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je waant je in het zuiden van Frankrijk met deze mosselen op Provençaalse wijze op je bord! Met tomaat, ansjovis, knoflook en rozemarijn, en een flinke scheut witte wijn natuurlijk.

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen en maak ze indien nodig schoon. Pel de uien en de knoflook en snipper beide fijn. Snij de tomaten kruiselings in, dompel ze even in kokend water, laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snij de tomaten in partjes, verwijder de pulp en de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Spoel de kruiden, schud ze droog, haal de blaadjes van de steeltjes en hak die fijn. Laat de ansjovisjes uitlekken en hak ze fijn.

  2. 2

    Fruit de ui- en de knoflooksnippers, samen met de ansjovis en de gehakte kruiden, glazig in olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe, kruid met peper en zout en laat 15 minuten onder deksel stoven op een zacht vuurtje.

  3. 3

    Blus met de witte wijn. Doe er de gespoelde mosselen bij en laat ze op hoog vuur gaar koken onder deksel. Schud ze geregeld op tot de schelpen volledig open staan. Serveer met stokbrood of frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselen op Provençaalse wijze

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!