• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

VIDEO: Makkelijke aardbeienkaastaart met speculoos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de speculoos en meng 'm met de gesmolten boter. Doe in een vierkante bakvorm bekleed met bakpapier, druk aan met de achterkant van een lepel en laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Laat de gelatine weken in koud water.

  3. 3

    Verwarm het citroensap en los de gelatine hierin op.

  4. 4

    Laat het citroensap met de gelatine een beetje afkoelen (maar niet opstijven!) en meng met de plattekaas. Voeg er een beetje geraspte citroenschil aan toe.

  5. 5

    Klop de slagroom lobbig. Meng met de plattekaas. Voeg de suiker toe en proef: afhankelijk van de zuurte van de plattekaas zul je misschien nog wat extra moeten toevoegen.

  6. 6

    Giet het kaasmengsel op de speculaasbodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast of de diepvriezer.

  7. 7

    Maak de aardbeien net voor het serveren schoon, snij ze in stukjes en breng op smaak met poedersuiker, de balsamicoazijn en wat zwarte peper. Roer er nog wat fijngesnipperde munt door.

  8. 8

    Verdeel de aardbeien over de taart en werk af met wat extra blaadjes munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de speculoos en meng 'm met de gesmolten boter. Doe in een vierkante bakvorm bekleed met bakpapier, druk aan met de achterkant van een lepel en laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Laat de gelatine weken in koud water.

  3. 3

    Verwarm het citroensap en los de gelatine hierin op.

  4. 4

    Laat het citroensap met de gelatine een beetje afkoelen (maar niet opstijven!) en meng met de plattekaas. Voeg er een beetje geraspte citroenschil aan toe.

  5. 5

    Klop de slagroom lobbig. Meng met de plattekaas. Voeg de suiker toe en proef: afhankelijk van de zuurte van de plattekaas zul je misschien nog wat extra moeten toevoegen.

  6. 6

    Giet het kaasmengsel op de speculaasbodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast of de diepvriezer.

  7. 7

    Maak de aardbeien net voor het serveren schoon, snij ze in stukjes en breng op smaak met poedersuiker, de balsamicoazijn en wat zwarte peper. Roer er nog wat fijngesnipperde munt door.

  8. 8

    Verdeel de aardbeien over de taart en werk af met wat extra blaadjes munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.