Recept

Salade van kort gebakken steak met champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bereid de marinade: pel de sjalot en het teentje knoflook. Snij de gember, het citroengras, de rode peper, de sjalot en de knoflook in stukjes en doe ze in een bokaal met deksel, samen met honing, olijfolie, sesamolie en het sap van de limoenen. Snipper de stengels van de koriander erbij en kruid met peper en zout. Schud en laat een nacht rusten in de koelkast.

  2. 2

    Snij de uiteindes van de asperges. Spoel ze met de peultjes en laat uitlekken. Maak de champignons schoon en snij het uiteinde van het steeltje.

  3. 3

    Zeef de marinade en besprenkel de groenten ermee. Laat de groenten zo een halfuurtje marineren in de koelkast.

  4. 4

    Kruid de steak met peper en zout en bak ‘m aan beide kanten kort in hete olijfolie. Hij moet binnenin nog rauw zijn. Blus met de sojasaus en zet het vlees meteen in de koelkast.

  5. 5

    Haal de groentjes uit de marinade, bak ze in de wok op hoog vuur knapperig in olijfolie. Voeg net voor het einde de sojascheuten toe.

  6. 6

    Snij het vlees in plakjes. Verdeel de warme salade over de borden en schik er de plakjes vlees op. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van kort gebakken steak met champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!