Recept

VIDEO: Gehaktbrood orloffstyle

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke klassieker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Leg het gehakt tussen een dichtgevouwen groot vel vershoudfolie en duw het plat tot je een vorm hebt van ongeveer 40 x 20 cm (gehaktlaag van een kleine cm hoog).

  3. 3

    Plooi het vel vershoudfolie open en beleg het gehakt met de ham en de kaas.

  4. 4

    Met behulp van de folie kan het gehakt nu oprollen tot een stronk.

  5. 5

    Verwijder de folie en leg de gehaktrol in een ingevette ovenschaal of braadslede.

  6. 6

    Smeer op de buitenkant de kruiden en zet in de oven gedurende ongeveer 50 min.

  7. 7

    Laat intussen in een pannetje wat boter smelten en fruit de sjalotten tot ze glazig zijn.

  8. 8

    Voeg de wortels en tijm toe en laat op een zacht vuurtje onder deksel rustig gaar worden.

  9. 9

    Kruid op het einde naar smaak met peper en zout.

  10. 10

    Serveer het Orloff gehaktbrood met de worteltjes en gekookte aardappelen!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!