Recept

Cheesecake met appeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De lekkerste cheesecake maak je met een bodempje bitterkoekjes en gekaramelliseerde appel. Moeilijk om deze topper te weerstaan!

bereiding
  1. 1

    Schil 4 appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Doe de rietsuiker in een ruime pan met dikke bodem en laat ‘m karamelliseren zonder te roeren. Doe er de stukjes appel bij en laat ze mee karamelliseren. Voeg een scheutje limoensap toe en laat de appeltjes zacht worden. Pureer ze heel fijn.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvorm met bakpapier.

  3. 3

    Smelt de boter en haal de pan van het vuur. Verkruimel de bitterkoekjes fijn en meng ze door de boter. Stort het mengsel in de springvorm en duw aan met de achterkant van een lepel. Zorg ervoor dat de bodem volledig bedekt is. Zet 10 minuten in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aanstaan.

  4. 4

    Lepel de afgekoelde appelmoes op de taartbodem. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat onder het ovenrooster: bij het bakken kan straks wat karamel uit de vorm lopen, zo vermijd je veel schrobwerk.

  5. 5

    Klop de roomkaas met de plattekaas tot een romig mengsel. Voeg de suiker, het maïszetmeel en de vanillesuiker toe. Voeg de eieren een na een toe en meng er tot slot de room door. Giet het beslag in de springvorm. Bak de cheesecake ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie zodra deze goudbruin is, zodat hij niet te donker wordt. Zet de oven uit en laat de taart er nog 30 minuten in staan alvorens verder te laten afkoelen op een rooster.

  6. 6

    Snij de resterende appel ongeschild in partjes, bak ze even op in een pan met boter en werk er de taart mee af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake met appeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!