Recept

Gepofte aardappel met zure room, lente-ui en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Puur comfort food.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225°C. Spoel de aardappelen goed, prik ze in met een vork en wrijf ze in met wat olijfolie. Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze 30 à 40 minuten garen in de oven, afhankelijk van de dikte. Draai ze halverwege de gaartijd eens om.

  2. 2

    Maak de lente-uien schoon en snij ze in schuine dunne ringen. Bak de pancetta krokant in een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.

  3. 3

    Roer de zure room los met wat peper en zout.

  4. 4

    Neem de aardappelen uit de oven, haal ze uit de aluminiumfolie en snij ze bovenaan kruisvormig in. Duw de aardappelen een beetje open. Lepel er wat van de zure room in, werk af met lente-ui en pancetta. Lekker met een slaatje naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met zure room, lente-ui en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!