Recept

Stoofpotje van kip met pindasaus en rijstnoedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Schik de kip in een ovenschaal. Pel de knoflook en snij in de helft. Meng met de kokosmelk, de pindakaas, de honing, de sojasaus, het limoensap en de rijstwijn en mix tot een gladde saus. Kruid met peper. Giet de saus over de kip. Dek af en gaar de kip 2 uur in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Snij de Chinese kool in fijne reepjes en blancheer ze kort in lichtgezouten water. Snij de lente-ui in ringen. Zet een wok op het vuur met wat olijfolie en roerbak de Chinese kool, de peultjes en de lente-ui knapperig.

  3. 3

    Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af, laat goed uitlekken. Hak de pindanoten grof.

  4. 4

    Neem de kip uit de saus en trek ze in stukjes. Doe ze opnieuw bij de pindasaus en schep om.

  5. 5

    Verdeel de noedels over kommen. Schep er kip met pindasaus over en lepel daarover de gewokte groentten. Werk af met de gehakte pindanoten en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van kip met pindasaus en rijstnoedels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!