Recept

Eendenborst met witloof, radicchio en tamarillo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bijzonder gerechtje met zalm.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C. Spoel de eendenborstfilets met koud water, dep droog en snij de velkant ruitvormig in. Kruid rondom met peper en zout.

  2. 2

    Bak de eendenborstfilets op de velkant in 5 minuten goudbruin in een hete grillpan. Draai ze om en bak ze nog 1 minuut. Neem ze uit de pan en leg ze op het rooster van de oven, boven een opvangschaal. Laat het vlees 25 à 30 minuten zacht garen tot het rosé is. Giet het vet uit de grillpan.

  3. 3

    Spoel de tamarillo’s en snij ze in de lengte doormidden. Leg ze met de snijkant naar onderen in de opnieuw ingevette grillpan en gril ze 3 minuten. Keer ze om en gril ze nog een paar minuten op een zacht vuur.

  4. 4

    Spoel het witloof en de radicchio, snij de onderkanten weg, trek de bladeren in grove stukken.

  5. 5

    Neem het vlees uit de oven, laat kort rusten onder aluminiumfolie. Snij in plakken en schik ze samen met de radicchio en het witloof op de borden. Leg op elk bord 3 tamarillohelften en werk af met dressing.

Voor de dressing
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met witloof, radicchio en tamarillo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!