Recept

Knoflookkruidenbaguette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in 250 ml lauwwarm water. Meng de tarwezemelen en het zout door de bloem, druk er in het midden een kuil in, doe er de opgeloste gist en 3 el olijfolie in en kneed met de kneedhaken van de mixer of keukenrobot tot een glad en soepel deeg. Kneed het 10 minuten krachtig door op het met bloem bestoven werkvlak en voeg indien nodig nog een beetje extra bloem of water toe. Doe de deegbal in een kom, dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

  2. 2

    Kneed het deeg nog een keer krachtig door, verdeel het in twee porties en vorm er lange broden van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, en snij de bovenkant meermaals schuin in. Dek opnieuw af en laat nog een kwartier rijzen. Verwarm de oven voor op 220°C.

  3. 3

    Pel de knoflook en snipper ’m fijn. Spoel de tijm en de rozemarijn, schud de kruiden droog, ris de blaadjes af en hak ze grof. Meng de gehakte kruiden met de knoflook en de rest van de olijfolie. Strijk de bovenkant van de baguettes in met de knoflookkruidenolie, strooi er wat grof zeezout over en bak ze in 25 minuten goudbruin in de oven. Haal de stokbroden uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knoflookkruidenbaguette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!