Geroosterde kip met citrus en olijven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde kip met citrus en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C. Schik de kipfilets en het bolletje knoflook, met schil, op een bak- plaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout. Rooster 10 à 15 minuten in de oven. Voeg de olij- ven, de sinaasappel- en citroen- schil toe. Laat nog 10 à 15 minu- ten verder in de oven garen of tot de kip volledig gaar is.

  2. 2

    Duw de teentjes knoflook uit de schil en doe ze in een blender. Voeg de yoghurt en de sherryazijn toe. Mix tot een gladde saus. Voeg eventueel nog een beetje water toe.

  3. 3

    Spoel de venkel en snij met een dunschiller of mandoline in lintjes. Spoel de andijvie en zwier droog. Meng de venkel met de andijvie, de olijven en de munt en lepel er wat knoflooksaus over.
    4 Snij de kipfilets in plakjes en serveer met de salade. Lekker met quinoa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C. Schik de kipfilets en het bolletje knoflook, met schil, op een bak- plaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout. Rooster 10 à 15 minuten in de oven. Voeg de olij- ven, de sinaasappel- en citroen- schil toe. Laat nog 10 à 15 minu- ten verder in de oven garen of tot de kip volledig gaar is.

  2. 2

    Duw de teentjes knoflook uit de schil en doe ze in een blender. Voeg de yoghurt en de sherryazijn toe. Mix tot een gladde saus. Voeg eventueel nog een beetje water toe.

  3. 3

    Spoel de venkel en snij met een dunschiller of mandoline in lintjes. Spoel de andijvie en zwier droog. Meng de venkel met de andijvie, de olijven en de munt en lepel er wat knoflooksaus over.
    4 Snij de kipfilets in plakjes en serveer met de salade. Lekker met quinoa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.