Risotto met ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto met ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smeuïg potje rijst
 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Spoel de prei en snij het witte gedeelte in ringen. Snij de ham in reepjes.

  2. 2

    Fruit de ui in boter. Voeg er de preiringen aan toe en schep om. Doe er de rijst bij en roer tot de korrels glazig zijn.

  3. 3

    Blus met de wijn en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen. Schep er een pollepel hete bouillon bij en roer weer tot het vocht is opgenomen. Werk zo verder tot de bouillon is opgebruikt.

  4. 4

    Roer 2 el boter door de risotto. Doe er de ham, de kaas en de bieslook bij en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Spoel de prei en snij het witte gedeelte in ringen. Snij de ham in reepjes.

  2. 2

    Fruit de ui in boter. Voeg er de preiringen aan toe en schep om. Doe er de rijst bij en roer tot de korrels glazig zijn.

  3. 3

    Blus met de wijn en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen. Schep er een pollepel hete bouillon bij en roer weer tot het vocht is opgenomen. Werk zo verder tot de bouillon is opgebruikt.

  4. 4

    Roer 2 el boter door de risotto. Doe er de ham, de kaas en de bieslook bij en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.