Recept

Kabeljauw met scampi’s

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Kabeljauw en scampi's, een topduo voor een vispannetje! Verwerk ze in deze ovenschotel met vis.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C.

 2. 2

  Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Pureer de aardappelen met een nootje boter en 100 ml melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

 3. 3

  Stoof de preiringen en de venkelplakjes 5 minuten in olijfolie. Voeg er de scampi’s aan toe en bak ze 1 minuut mee. Kruid met peper en zout. Vermeng met de dille (of het venkelgroen). Laat uitlekken in een vergiet.

 4. 4

  Verwarm de rest van de melk in een steelpannetje. Kruid de visblokjes met peper en zout en leg ze in de melk. Dek af en laat 30 seconden zachtjes koken. Schep de vis met een schuimspaan in een ovenschaal.

 5. 5

  Smelt 1 eetlepel boter. Bestrooi met de bloem en roer glad. Giet er in een straaltje de pocheermelk van de vis bij. Roer voortdurend. Doe er de room bij en breng aan de kook. Blijf roeren tot de saus bindt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

 6. 6

  Schep de scampi’s met de groenten op de vis in de ovenschaal. Lepel er de saus over. Dek af met puree en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw met scampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!