Recept

Gevulde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Pel en snipper de gewone uien en de knoflook. Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Roer er de rozijnen, pijnboompitten, kaneel en marjolein door. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Verbrokkel de feta en snij de zongedroogde tomaatjes fijn. Meng door het gehakt.

  3. 3

    Snij de hoedjes van de courgettes en de zoete uien. Hol ze uit en snij aan de onderkant een klein plakje weg zodat ze blijven rechtstaan. Snij het uitgeholde vruchtvlees fijn en fruit in olijfolie. Voeg de tomaten uit blik, de tomatenpuree en de kerstomaten toe en schep goed om. Laat even stoven, zet het vuur zachter en kook tot de saus mooi is ingedikt.

  4. 4

    Vul de uitgeholde groenten met het gehaktmengsel. Zet de hoedjes erop. Schep er de tomatensaus bij en zet de schaal 45 minuten afgedekt in de oven.

  5. 5

    Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer met het tomatensausje en de gevulde groenten. Garneer met wat verse marjolein.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!