Pasta alle vongole
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta alle vongole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de schelpjes 3 keer grondig onder stromend water. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, spoel de chilipepertjes en hak ze fijn zonder de zaadjes. Spoel de bladpeterselie en hak grof.

  2. 2

    Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verwarm 6 eetlepels olijfolie in een pan. Stoof er de sjalot, knoflook, chilipeper en peterselie in aan. Voeg de schelpjes toe en schep om. Blus met de witte wijn en zet op een hoog vuur tot alle schelpjes open zijn.

  4. 4

    Giet de spaghetti af en meng ‘m met de schelpjes. Kruid met peper en zout en werk af met extra peterselie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de schelpjes 3 keer grondig onder stromend water. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, spoel de chilipepertjes en hak ze fijn zonder de zaadjes. Spoel de bladpeterselie en hak grof.

  2. 2

    Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verwarm 6 eetlepels olijfolie in een pan. Stoof er de sjalot, knoflook, chilipeper en peterselie in aan. Voeg de schelpjes toe en schep om. Blus met de witte wijn en zet op een hoog vuur tot alle schelpjes open zijn.

  4. 4

    Giet de spaghetti af en meng ‘m met de schelpjes. Kruid met peper en zout en werk af met extra peterselie. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.