Bloemkoolgratin met nootmuskaat
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolgratin met nootmuskaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met worst en aardappelpuree

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Snij de korst van het witbrood.

  2. 2

    Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in kokend gezouten water. Spoel ze meteen met koud water en laat uitlekken. Schep ze in de ovenschaal.

  3. 3

    Roer de room glad met de melk, de eieren en de geraspte kaas, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de bloemkoolroosjes.

  4. 4

    Snij het brood in kleine blokjes, strooi ze over de bloemkool. Zet 25 tot 30 minuten in de oven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Snij de korst van het witbrood.

  2. 2

    Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in kokend gezouten water. Spoel ze meteen met koud water en laat uitlekken. Schep ze in de ovenschaal.

  3. 3

    Roer de room glad met de melk, de eieren en de geraspte kaas, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de bloemkoolroosjes.

  4. 4

    Snij het brood in kleine blokjes, strooi ze over de bloemkool. Zet 25 tot 30 minuten in de oven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.