Recept

Rabarbersorbet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ijskoud rabarberdessert

bereiding
  1. 1

    Spoel de rabarber en schil hem tot er geen draden meer aan zitten. Snij hem in kleine stukjes. Breng hme met de wijn( of het sap) en 125 cl water in een pan aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Giet de rabarber door een fijne zeef en los er de suiker in op.

    Doe er dan eventueel Campari bij.

    Laat helemaal afkoelen.

  3. 3

    Giet het mengsel in de ijsmachine en laat tot sorbet draaien.

    Of giet in een platte plastic bak en zet 4 uur in de diepvriezer .

    Roer elk kwartier krachtig door, in het begin met een garde, later met een lepel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarbersorbet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!