Recept

Pompoenrisotto met kastanjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk gerecht dat ook niet op je kerstmenu zou misstaan!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190ºC. Snij de pompoen doormidden, schep de pitten eruit. Snij de pompoen in de lengte in plakken van ½ centimeter dik.

  2. 2

    Bestrooi de pompoen met een mengsel van zeezout, tijm en gedroogde chilivlokken en 1 el olijfolie. Leg de plakken naast elkaar in een ovenschaal en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is.

  3. 3

    Maak intussen de risotto. Maak de ui, knoflook en selder schoon en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze aan in de boter en 1 el olijfolie. Meng de rijst erdoor. Blus met de vermout en laat even uitdampen. Zet het vuur lager en schenk de bouillon geleidelijk over de rijst. Voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon volledig is opgenomen. De risotto is klaar na 20 minuten.

  4. 4

    Neem de pompoen uit de oven. Snij de helft in kleine blokjes en mix ze fijn met de mascarpone. Roer het mengsel door de risotto. Meng de rest van de pompoen met de kastanjes. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de pompoen-kastanjemengeling en bestrooi met de gehakte hazelnoten en wat bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenrisotto met kastanjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!