Zoete appelhapjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zoete appelhapjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker ingepakt appeltje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de rozijnen de avond ervoor al weken in de amaretto verdund met een beetje water.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Stoof ze even aan in boter.

  3. 3

    Vermeng ze met de rozijnen, de suiker en een snuifje kaneel. Laat afkoelen.

  4. 4

    Snij het filodeeg in 10 cm brede repen. Verdeel het in gedachten in 4 driehoeken, en schep op een hoek wat van de appelvulling. Vouw om en om, tot een gesloten driehoekig pakketje. Werk zo alle deegrepen op.

  5. 5

    Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter (sluit daarbij de randen goed). Bestrijk ze met geklutst ei en strooi er suiker over. Zet 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de rozijnen de avond ervoor al weken in de amaretto verdund met een beetje water.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Stoof ze even aan in boter.

  3. 3

    Vermeng ze met de rozijnen, de suiker en een snuifje kaneel. Laat afkoelen.

  4. 4

    Snij het filodeeg in 10 cm brede repen. Verdeel het in gedachten in 4 driehoeken, en schep op een hoek wat van de appelvulling. Vouw om en om, tot een gesloten driehoekig pakketje. Werk zo alle deegrepen op.

  5. 5

    Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter (sluit daarbij de randen goed). Bestrijk ze met geklutst ei en strooi er suiker over. Zet 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.