Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en limoenboter
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en limoenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knolselder en limoen: allebei een prima combinatie met deze feestelijke sint-jakobsschelpen

bereiding
  1. 1

    Maak de limoenboter. Doe de geraspte limoenschil bij de boter. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in de melk met 100 ml water. Giet af en bewaar het kookvocht. Mix de knolselder fijn met 50 g boter. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met szechuanpeper en zout.

  3. 3

    Meng de bloem met de witte peper en wat zout. Haal de sint-jakobsvruchten door de bloemmix. Bak ze kort in een pan met overige 50 g boter.

  4. 4

    Verdeel de knolselderpuree over 4 bordjes en schik er telkens drie sintjakobsvruchten op. Werk af met wat limoenboter en de geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de limoenboter. Doe de geraspte limoenschil bij de boter. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in de melk met 100 ml water. Giet af en bewaar het kookvocht. Mix de knolselder fijn met 50 g boter. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met szechuanpeper en zout.

  3. 3

    Meng de bloem met de witte peper en wat zout. Haal de sint-jakobsvruchten door de bloemmix. Bak ze kort in een pan met overige 50 g boter.

  4. 4

    Verdeel de knolselderpuree over 4 bordjes en schik er telkens drie sintjakobsvruchten op. Werk af met wat limoenboter en de geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.