Recept

Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en limoenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knolselder en limoen: allebei een prima combinatie met deze feestelijke sint-jakobsschelpen

bereiding
  1. 1

    Maak de limoenboter. Doe de geraspte limoenschil bij de boter. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in de melk met 100 ml water. Giet af en bewaar het kookvocht. Mix de knolselder fijn met 50 g boter. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met szechuanpeper en zout.

  3. 3

    Meng de bloem met de witte peper en wat zout. Haal de sint-jakobsvruchten door de bloemmix. Bak ze kort in een pan met overige 50 g boter.

  4. 4

    Verdeel de knolselderpuree over 4 bordjes en schik er telkens drie sintjakobsvruchten op. Werk af met wat limoenboter en de geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sint-jakobsvruchten met knolselderpuree en limoenboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!