Groene stoemp met roodbaars
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groene stoemp met roodbaars

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de prei en snij het wit in ringetjes. Spoel en halveer de courgette. Lepel er de zaadjes uit en snij het vruchtvlees in stukjes.

  2. 2

    Roerbak beide groenten 1 minuut in een nootje boter. Schenk er een half kopje water bij, dek af en laat 10 minuten stoven.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en doe ze bij de prei en de courgette. Plet met de pureestamper en kruid met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.

  4. 4

    Kruid de visfilets met peper en zout en bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Rooster ze 1 minuut aan elke kant, in een hete grillpan. Leg ze in een ovenschaal en zet nog 5 minuten in de oven.

  5. 5

    Fruit de sjalot glazig in olijfolie. Schenk er de wijn en de visfumet bij. Laat tot de helft inkoken en doe er dan de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Verdeel stoemp en visfilets over borden en lepel er wat hete mosterdsaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de prei en snij het wit in ringetjes. Spoel en halveer de courgette. Lepel er de zaadjes uit en snij het vruchtvlees in stukjes.

  2. 2

    Roerbak beide groenten 1 minuut in een nootje boter. Schenk er een half kopje water bij, dek af en laat 10 minuten stoven.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en doe ze bij de prei en de courgette. Plet met de pureestamper en kruid met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.

  4. 4

    Kruid de visfilets met peper en zout en bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Rooster ze 1 minuut aan elke kant, in een hete grillpan. Leg ze in een ovenschaal en zet nog 5 minuten in de oven.

  5. 5

    Fruit de sjalot glazig in olijfolie. Schenk er de wijn en de visfumet bij. Laat tot de helft inkoken en doe er dan de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Verdeel stoemp en visfilets over borden en lepel er wat hete mosterdsaus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.