Recept

Tagliatelle met mosselen en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel de ui, snipper ‘m. Spoel de venkel, snij ‘m in dunne repen. Stoof ze glazig in een ruime kookpot met boter. Blus met de pastis. Voeg de mosselen toe en zet het deksel op de kookpot. Schud regelmatig op tot alle mosselen open zijn.

  3. 3

    Haal de mosselen uit de kookpot, maar laat de groenten en het kookvocht in de pot. Laat het inkoken. Zet het vuur zachter en voeg de room en de eidooiers toe. Roer tot de saus indikt. Hak de dragon fijn, roer door de saus en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. 4

    Doe de mosselen terug in de kookpot en meng met de saus.

  5. 5

    Verdeel de tagliatelle en de mosselsaus over vier borden en bestrooi net voor het serveren met peterselie en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met mosselen en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!