Recept

Gegrilde tarbot met wintergroenten en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De groenten zijn een beetje zoet en de couscous is pittig met een lichte citroensmaak. Twee perfecte begeleiders van een stukje gegrilde vis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Schil de wortelen en de pastinaken met een dunschiller. Snijd de wortelen, de pastinaken en de pompoen in grove stukken.

  3. 3

    Schil en rasp de gember en pers het knoflookteentje. Meng de gember met de knoflook, de komijnzaadjes, de olijfolie en de honing in een grote kom. Meng alle gesneden groenten door dit sausje.

  4. 4

    Bestrijk een ovenschaal met de 50 g boter en leg er de groenten in. Kruid met peper en fleur de sel. Zet de schaal 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Roer geregeld en bedruip de groenten af en toe met het vocht uit de schaal.

  5. 5

    Snipper voor de couscous de sjalot fijn. Snijd de courgette en de paprika in kleine blokjes. Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  6. 6

    Stoof het sjalotje aan in wat olijfolie en voeg er de courgette, de paprika en de blokjes tomaat aan toe. Roer om, voeg er de gekonf ijte citroen en de rozijnen aan toe. Kruid dit mengsel met de kurkuma, de harissa, de ras el hanout en de kaneel. Blus met de gevogeltebouillon en laat op een zacht vuurtje gaar worden.

  7. 7

    Laat de couscous wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak de korrels los met een vork. Hak de munt, de koriander en de peterselie f ijn. Meng de nog warme couscous met de groenten en de versgehakte kruiden.

  8. 8

    Verhit een pan met een mengsel van olijfolie en boter en bak er de stukken tarbotf ilet in, afhankelijk van de dikte ongeveer 3 minuten aan elke kant. Kruid de vis met peper en zout.

  9. 9

    Verdeel de groenten uit de oven over de couscous. Leg er de gegrilde tarbot op. Werk de schotel af met wat blaadjes koriander en grofgehakte koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde tarbot met wintergroenten en couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!